Om BARN-TV

Nickelodeon har skapat en sida där barnen kan skapa sina egna Nickelodeon-ljud med hjälp av en interaktiv ”ljudmaskin”.

Nickelodeon har väl alla hört talas om eller? Alla småbarnsföräldrar borde veta vad deras barn tittar på. För er som missat kan man ju läsa här vad nickelodeon visar för barnen. Nickelodeon är en svensk tv-kanal för barn gjort för att barn skall känna igen sig.  Nickelodeon  går ut på att vara mer än bara säkert och underhållande. Barnen ska lära sig något när de tittar på Nickelodeon eller besöker Nickelodeons hemsida. Nickelodeon serier och karaktärer utspelar sig på det vardagsliv vi idag lever i dag,. Barnen ska känna igen sig från dagis, skola och familj svårare än så var det inte.

Det gäller att hänga med i utvecklingen som går med hiskelig fart barn lär sig snabbt snabbare än sina föräldrar och vill inte titta på sådana program som sina föräldrar gjorde som barn därför är Nickelodeon så fantastiska för de vet vad barn vill se. Från klockan fem till klockan kvart över sju och från klockan nio till tjugo över elva riktar sig till de minsta barnen. De barn som har börjat skolan kan se NickJr program kl sju på kvällen men visst man kan se viceversa också beroende på hur intressant barnen tycker det är.