Ekologiska barnkläder och annorlunda leksaker

Visste ni att det tuffa märket Geggamoja har ekologiska barnkläder? Geggamojas kollektioner består av en kombination av det klassiskt randiga med en mix av vuxet miniatyr. Merparten av Geggamojas barnkläder är gjorda i ekologisk bomull certifierade av GOTS.

Märket säljs bland annat av företaget Fröken Hilda. Ett företag i Alingsås, som är uppkallad efter ägarens egen dotter Hilda. frokenhilda.se

Fröken Hilda säljer både kläder och leksaker. En del inspirerat från 80-talet. Kommer ni ihåg denna (se nedan)? Den gröna spargrisen, som i alla fall prydde min hylla som barn. Man fick dem när man satte in pengar på sparbanken.

elefant

Sparbössa från 80-talet

 

Lekte lite med Wilmer häromdagen, och fick se att han hade flera stora djurhuvuden som lekkamrater. Tydligen populärt. Var är kroppen frågade jag Wilmer 3 år, han vara stirrade på mig som det vore helt självklart att det inte fanns någon kropp. Jag tycker dessa huvuden påminner om morfars kallare, där det satt älgkranier när jag var liten. Ursh, det var otäckt. Kanske beror framtagningen av dessa ”huvuden” på att modet blivit mer djuriskt? Just nu är det ju väldigt inne med päls. Tycker inte ni att de ser skräckinjagande ut? Hur leker barnen med dessa huvuden? Eller är det tänkt som en prydnad på väggen?

apa_710

Aphuvud som dekoration eller leksak?

 

butik_frokenhilda

Bilden är tagen från Fröken Hildas hemsida.