Ökad svettning när man är gravid och ammar

När kroppen blir tyngre och hormonerna ökar så är det inte konstigt att man svettas mer. Ibland är det heller inte konstigt att man byter tröja flera gånger per dag för att svettmärken breder ut sig. Ibland börjar det dessutom klia under armarna. När man ammar ett barn är det också viktigt att inte använda för starka parfymer.

Tips på bra deodoranter för dig som ammar 

Det svenska hudvårdsmärket Rosenserien, svanenmärkta produkter inom naturkosmetik. Rosenserien är en skonsam deodorant för både hälsa och miljö. För att få vara ekologiska och svanenmärkta krävs att produkterna klarar mycket hårda gränsvärden av allergiframkallande eller hälsoskadliga ämnen, som t ex parfymer, eteriska oljor eller konserveringsmedel. Alltså en väldigt bra deodorant för dig som är allergisk eller inte vill ha för mycket parfym. Det bästa av allt är att Rosenserien också är grym mot svettlukt! Nackdel.. den säljs främst av hudterapeuter och kan vara svår att få tag på. Dock finns det ju hudterapeuter även på nätet, köp rosenserien här. Rosenserien rekommenderas även av forskare, då den inte innehåller aluminium, se artikel här.

deo-rosenserien