Påverkar ekologisk mat?

Jag handlar nästan uteslutande på Coop för att de har bäst sortiment av EKO varor. Men även jag har undrat om ekologiskt gör skillnad för kroppen och hälsan. För miljön har det ju betydande effekter men för egen skull? Därför blev jag faktiskt riktigt glad när jag fick se videon nedan. En barnfamilj som äter ekologiskt under 14 dagar och genom att mäta halter i urinet, kan man se att flera miljögifter cirkulerar i barnens kroppar när de inte äter ekologiskt. Genom luften får vi i oss massa avgaser och föroreningar. Det är ju skönt om vi kan slippa att stoppa i oss detta — om vi har ett val.

DOCK hoppas jag att man framöver även kan tänka på närproducerat. Jag var inne och köpte jordnötssmör på Coop igår. Men då fanns det två jordnötssmör EKO att välja mellan. Den ena producerad i Sverige och den andra okänd märkning. Men texten var på finska. Behöver man alla dessa val? Visst det var två storlekar på 250 gram resp 350 gram tror jag. Men ändå. Kan vi inte försöka bara sälja lokalproducerat om utbudet finns? Eller tycker ni att jag har fel?

This entry was posted in Recept.