En säng som är skön att ”ligga i”

En säng är inte en säng om den inte har en huvudgavel. I alla fall inte om man ska tro inredningsmagasin. Men jag håller med. Det finns ett brett utbud huvudgavlar att köpa men också otroligt många kreativa uppfinningar för att fixa en huvudgavel till din säng på inspirationssidor på nätet. Bland annat genom lastpallar och gamla dörrar, eller brädor eller fondtapet. Dock tycker jag ändå att det är snyggast med en sänggavel. Mest praktiskt och bekvämt dessutom.

Personligen är jag väldigt fäst vid en stilren huvudgavel som är skön att vila sig mot när man tittar på TV i sängen, eller läser en bra bok. Eller ammar. Det är inte bara snyggt utan också funktionellt. Självklart ska den vara i naturton, skandinaviskt design.

Klassisk sänggavel för hotellkänsla

sänggavel

Denna huvudgavel från azdesign.se är min favorit bland sänggavlar. (bilden är också lånad därifrån).

Vit, i sammet, med djuphäftade knappar. Ger lite lyxkänsla. Sänggaveln ska vara lika bred som din säng är.

Just nu har vi ingen sänggavel. Men det ska inskaffas. Idag får vi använda en kudde vid tapeten för att vår lilla dotter inte ska krypa upp mot väggen och slå i huvudet. Också en jättebra anledning att få sambon att förstå mitt behov av att skaffa en huvudgavel till vår säng. 😉