Jakten på matstol

Igår var vi och besökte några vänner som väntar bebis. (Vi har en hel del vänner som väntar bäbisar). Hur som helst så visade de två stora IKEA PAX garderober fulla med kläder, snuttefilar och plädar till den lilla/lille. De hade inhandlat badbalja, skötväska, matstol och skötbord, spjällsäng.. men vänta nu.. matstol. Hm.. en otroligt onödig utgift bland alla utgifter som kommer när man väntar barn babyskyddet och barnvagnen kostar en halvmånadslön. Så vänta med barnstolen. De hade köpt barnstolen Troll.. ja den är otroligt snygg. Men inte alls praktiskt. Bebisar börjar bli stabila och kan sitta upp vid fyra månader, så innan dess behövs ingen matstol. Vi har en (snart klassiker) IKEA matstol, denna kostar runt 200 kr. Vi har ärt vår, lätt att torka av med plast. Men nu är vår lilla tjej snart 1,5 år och jag råkade luta mig mot matbrickan så att fästet gick sönder. Så nästa gång vi far till IKEA får vi köpa en ny.

Däremot börjar jag fundera på om vi ska köpa en annan matstol som passar till lite äldre barn.

Baby Dan, Matstol i trä med bygel och rem, White

Detta är BabyDan som just nu har vunnit ”Bäst i Test” kategorin. En stol som passar till äldre barn och som ska tåla upp till 90 kg. Personligen tycker jag att Tripp Trapp stolen är snyggare i utförande. Men tripp trappen kommer jag ihåg som ”aj, aj, aj” när man slog i fötterna varje gång när man gick förbi.. Undra om denna är bättre eller om de långa benen som medför att stolen står stabil också är en ”ont i tån”-effekt.

 


Troll, Matstol, Marita, Vit

Matstol Trolll, supersnygg men helt onödig. Fungerar under barnets första tid men så snart det blir myror i brallan får ni ta fram ett skärp och sätta runt benen, så att det blir som en sele. Annars finns risken att ditt barn klättrar ur. Kanske finns det en sele att köpa till? Du behöver också en matbricka om du inte vill att all mat ska hamna på mattan. För dig med tjock plånbok så rekommenderas denna stol som ett mellanting innan du köper en riktig matstol.


Stokke Tripp Trapp, Matstol, White
Personligen tror jag att det är få stolar som slår Tripp Trapp Stolen, framförallt om man tänker på andrahandsvärdet också.