Flytt med småbarn

Om det är något som barnmorskorna avråder och folk generellt är det att flytta med småbarn. Ja, men tyvärr är det just i småbarnskarusellen som man behöver flytta. Behovet av att få mer utrymme kommer först med tankarna med att ha en bulle i ugnen. När bullen väl är ute, så har man kanske skrivit på kontraktet för bostaden eller fortfarande är man där ute på jakt efter bostad och får den lagom till ”krypa åldern”. Tyvärr är det så bostadsmarknaden ser ut.

Småbarnsföräldrar har inte heller den bästa förutsättningen när det gäller stålar på kontot, av naturliga skäl att de inte jobbat så länge. Så det kanske blir den billigare varianten med ”göra-arbetet-själv”. Småbarnsföräldrar är kanske den perioden som man ska ”njuta” men faktum är att man ska vara miljösmart, framgångsrik, snygg och ha ett fint hem också. Det är bilden av den omöjliga kravprofilen från jobbansökningarna som vi också ser som den perfekta småbarnsföräldern.

Idag kom deklarationen i brevlådan. Där stod det var vi skulle betala i skatt för försäjningen av vårt radhus. Pengar som man nästan önskade kunde gå till ett nytt badrum i den nya villan istället. Detta med beskattning borde vara enklare.. vad betalar man mäklaren till egentligen? Borde inte mäklaren även kunna ha en uppgift att se till så att skatten kan dras direkt vid affären? Det om något vore bättre än den skyhöga amorteringskravet.

När jag tittade på försäljningspappren från vår bostadsaffär, så har även jag gått i ”hålan” att fräscha upp inredningen i varje bostadsköp. Första lägenheten så hade vi sambos föräldrars gamla köksstolar, andra hand vi morsans gamla köksstolar. Tredje hade vi inskaffat ett par köksstolar från jysk på deras rea och slutligen i huset har vi nu inskaffat de dyraste köksstolarna och (trendigaste) vi haft, stolar från azdesign.

Det är inte så märkligt att man vill köpa lite nytt, för saker ska ju passa in också. Nu har vi plats för ett åttamanna bord, det hade vi inte förut. Men likväl som förra husköpet har vi dessutom köpt en ny förvaringshylla från azdesign möbler. Jag hörde i lampaffären att man i snitt köper en ny lampa per år. Kanske är det så att man köper som mest nya möbler när man flyttar?