Unna sig själv

När barn kommer in i bilden blir fokusen på inköp och liknande ofta väldigt praktiskt betonade och söker förenkla vardagen på ett sätt eller annat. Detta är nog något många småbarnsföräldrar kan känna igen sig i. Men det är också viktigt att veta är det inte är något fel att unna sig själv något fint, gott eller roligt emellanåt.

Konsten att unna sig själv handlar mycket om att ha regler. Att sätta bestämda förbud kan ibland öka risken att man bryter mot förbudet än om man bara satt upp regler för sig själv när och i vilken utsträckning det är okej.

Vad man sedan väljer att unna sig med beror ju ofta på situationen och vad man helt enkelt känner för just då. Detta kan vara något så enkelt som att få lukta gott med en ny parfym eller se snygg ut i en ny blus. Gör dock ett försök att särskilja detta från rena impulsköp.

Att unna sig en spadag är något fler mammor borde göra. Detta kan vara ett fantastiskt sätt att få slappna av och komma hem igen med ny energi som man sedan kan dela med familjen. Genom att ta bättre hand om sig själv kan man vara en bättre människa mot sina nära och kära.

Det kan vara något litet eller något stort som man i slutändan väljer att unna sig. Men när man gör det fullt medveten att man faktiskt har råd med det och vill ha det finns det inget fel i handlandet.

Tyvärr är det många som är ganska dålig på att faktiskt tillåta sig själv att spendera pengar på något som mer eller mindre är bara för att få må lite bättre. Allt behöver inte vara allvarliga val som gör stor skillnad i livet. Ibland är det de små sakerna som verkligen gör skillnaden.

 

This entry was posted in Egentid.