Vatten och avlopp till hus

Den senaste tiden har varit en tuff resa.  Vi har gått från 80-tals villa till klimatsmart villa på 50 kvm och i maj i år flyttade vi in i vårt nya hus!  Vad jag har lärt mig mycket på denna resa. 🙂

Vi behövde vatten till vårt nya hus. Vad hade vi att välja på? Vad var det vi ville ha? Det fanns allt ifrån att välja egen brunn eller brunnsborrning, till att koppla på grannars eller att gräva fram. Vi valde kommunalt vatten och avlopp. Det fanns också andra sätt med hur man skulle hantera sitt avlopp då det kommit mycket nya toalettlösningar. Vi fick lämna in en ansökan till kommunen hur vi hade tänkt lösa vårt vatten och avlopp. Detta tog lite tid då de skulle höra med grannar runt om som var brukligt innan vi fick tillstånd till både hus, vatten och avlopp. Det tog några veckor att göra detta och det kostade en del men det var det värt. Eftersom det är så viktigt med att få rätt så lejde vi ut detta både innan och efter kontrollerades det av kommunen innan vårt hus kom att vi hade det klart med vatten och avlopp. Det var en hel del grävningsarbeten som gjordes och de i sin tur hade försäkringar för om de skulle gräva på någon annan ledning men detta hade folk ifrån kommunen mätt ut som skönt var så inget händer det kan bli både fel och dyrt annars. Det gäller också att tänka till så man inte börjar med detta när det är som kallast och marken är frusen. Vi har nu bott i vårt hus i snart 4 månader och tycker vi valde rätt men det beror helt på vilka förutsättningar man har.

This entry was posted in Ekonomi.