Minskade förlossningsskadorna Västra Götaland – bland de bästa i landet

Folk vågar inte föda barn längre. Det har rapporterats om så stor platsbrist och brist på personal att rädslan är stor för förlossningsvården. Därför glädjande att det kommer positiva nyheter. VGR är bäst i landet på minskade förlossningsskador.

På knappt två år har andelen kvinnor som drabbas av bristningar i samband med förlossning minskat från 2 procent till 1,3 i Västra Götalandsregionen. Sahlgrenska Universitetssjukhuset har flest förlossningar av sjukhusen i VGR och har också lyckats sänka andelen skador ordentligt. Sjukhuset har i flera år arbetat aktivt med att minska skadorna i samband med förlossningar och sedan tidigt 2017 har andelen kvinnor som drabbas av allvarliga bristningar minskat från 1,6 till 1,2 procent.

Läs hela artikeln här