Tips att få i barn naturlig honung

Honung är bra, i många avseenden bättre än socker men framförallt innehåller pollen och antibakterier som gör att du klarar pollen bättre och får bättre motståndsskydd vid förkylning. Och är det så att vi har blivit förkylda, då vill vi gärna ha honung att smörja halsen med vid halsont. Så vi jagar alltid på recept som gör att barnen får i sig honung naturligt och inte på upphettat vis. Glöm inte att det måste vara svensk honung.

Här är mina bästa recept:

  1. På mackan

Oslagbar kombination att ta honung på mackan ibland. Varför inte på rostat bröd? Så himla gott.

2. Honungsvatten

Fingervarmt honungsvatten slår garanterad varm saft och Coca cola. Det lenar halsen men honungsvatten gör vi bara vid förkylning. Har vi tur har vi också färsk honung.

3. Som dressing

Naturligt utan upphettning så tar jag alltid honung som dressing på sallad. Gärna rinnig färsk honung, eller flytande honung som inte är värmebehandlad.

4. Djävulssås

Rörs samman med en hel deciliter honung. Barnen (och såväl föräldrar) älskar djävulsås och ett bra sätt att få i sig lite nyttig honung. Ät gärna på försäsongen till grillat.

5. Glaze

Glaze är till skillnad från marinad något man tar på efter att man har tillagat köttet. På så sätt så hettas inte honungen upp.