Svårt att bli pappa?

Allt tjat om kondom och skydd för att inte bli med barn blir som en stor bubbla om hur lätt det är att bli gravid. Det är ingen rättighet att kunna få barn. Det är faktiskt så att vart femte par har svårt att bli gravida under det första året. Vilket kan resultera i psykisk stress för båda parterna och leda till en ond spiral där kroppen inte blir mottaglig för att bli gravid. Ofta hör man inte talas om detta. Det är tabubelagt att tala om. Det sägs att de tjejer som ätit p-piller eller har p-stav kan ta ännu längre tid att få barn.

För oss tog det fyra månader innan vi blev gravida. Vi trodde vi var gravida redan vid två månader men vi fick antagligen ett tidigt missfall eller så var min mens mycket sen. Men de där fyra månaderna de var inte roliga. När man väl bestämt sig för att satsa och man bara väntar, är förväntansfull och så besvikelsen, sorgen, oron som följer.

Många gånger när man skriver om att maximera chanserna för att bli gravid, pratas det om fertila dagar. Man kan köpa stickor på apoteket som räknar ut när chanserna är störst hos kvinna. Men det finns fler vägar att gå. En bra spermieproduktion till exempel. Androferti är ett kosttillskott som ger vitaminer och näringsämnen för att spermieproduktionen ska bli optimal. Du kan läsa mer manlig fertilitet. Det kan ibland vara skönt att höra att allt inte ligger på kvinnan och att det är inte så självklart att det alltid blir barn och att det tar tid för andra också.